onsdag 15. oktober 2008

Livet som turist


Foreløbig har vi eigentleg vore turistar. Vi har reist litt rundt omkring og sett ulike ting. Den fyrste laurdagskvelden reiste vi til Khao Sarn Road, ei backpackargate, full av boder som solgte falske merkevarer, morosame t-skjorter, solbriller, piratkopiar av musikk og film, og mykje anna. På veggane var det fullt av salamandarar, men det var berre ein del av sjarmen. Vi såg ein elefant på gata:) Vi møtte òg ein gammal mann som stod midt i gata der og delte ut nokre «brosjyrer». Vi tok imot, for å sjå kva det var for noko. Overskrifta var «Sex show». Eg vart nesten kvalm. Tenk at ein mann kan stå sånn og dele ut reklame for eit slikt show, og at han får lov til det! Mannen stod der berre og smilte, og såg ikkje ut til å ha litt dårleg samvit, eingong. Vi gjekk ikkje på det showet, for å seie det sånn.

På veg til Khao San Road møtte vi vår fyrste pirat (taxi-pirat). Regelen for taxi-betaling her er startpris på 35 Baht (6 NOK), og 2 Baht for kvart andre minutt. Altså er det ekstremt billig. For 10 minutt med taxi betalar ein kanskje 50 Baht, det vil seie ca 10 NOK. Men altså, denne kvelden var ein laurdagskveld, og mange folk var ute. Vi fann ein taxi som såg heilt normal ut, og satte oss inn. Sjåføren sa at vi måtte betale 300 Baht, for det var VELDIG langt dit vi skulle. Vi tenkte « Jaja, kanskje det er helge- og/eller kveldstakst, så vi betalte så mykje som han sa. Den «lange» turen varte i ca 15 minutt. Altså krevde han 5 gongar så mykje betaling som ein vanleg taxi-sjåfør. Slik kan det gå. Sjåføren var forresten hyggjeleg og grei, så alt gjekk bra. :)

Dei fyrste 10 dagane her i Bangkok budde Silje og eg ilag med Hanne og Cecilie på eit hotell. No har Silje og eg flytta inn der vi skal bu resten av tida, i ein leilighet, saman med ein av NMS sine eittåringar i Bangkok, Mari. Leiligheten er veldig fin, og vi skal nok klare å bu her :)

Ingen kommentarer: